Квиноа ақ, ТАБИҒИ ЖАСЫЛ, 350 г
Ақ квиноа
Ақ квиноа құрамында көп мөлшерде кальций, Е дәрумені, кейбір В дәрумендері, марганец, магний, мыс, темір және көп мөлшерде фосфор (балықпен салыстыруға болады). Квиноа құрамында сүтпен салыстыруға болатын аминқышқылдарының жиынтығымен мақтана алады. Сондықтан бұл вегетарианшылар мен спортшылар үшін өте пайдалы. Бұл амин қышқылдарының ішінде дәнді және бұршақ дақылдарында жетіспейтін лизин, цистин және метиониннің көп мөлшері бар. Квиноа құрамында бауыр мен жүрекке қажетті альбумин ақуызы, сонымен қатар асқазан-ішек жолдарының дұрыс жұмыс істеуі үшін қажетті талшықтар көп. Квиноа майларында мидың жұмысына жауап беретін лецитин қышқылы көп. Ақ квиноа күшті антиоксиданттық қасиеттерге ие. Айта кету керек, бұл өнімнің бірнеше түрі бар, атап айтқанда, жарма үш түрге бөлінеді: қара, қызыл және кілегей (көбінесе «ақ» деп те аталады), бірақ дәмінен басқа, олар бір-бірінен мүлдем ерекшеленбейді. . Толығырақ кеңес алу үшін Biotus веб-сайтында менеджерге хабарласуға болады
Пісіру әдісі:
1 кесе квиноаны шайыңыз, 1 қатынасында суық су құйыңыз (квиноа): 1,5 (су). Қайнатыңыз, тұз қосыңыз. Баяу отта бетін жауып 15-20 минут пісіріңіз. Гарнир дайын! Сондай-ақ салаттар, сорпалар, кастрюльдер және т.б. үшін жарамды.Квиноа өскіндері:Квинаны 8-12 сағат бойы шайып, жібітіңіз. Содан кейін жақсылап шайыңыз, қайтадан ыдысқа салыңыз да, дәке немесе табақшамен жабыңыз. Шамамен 12 сағаттан кейін өскіндер пайда болады.
Ескерту:
Құрамы: | ||
Қызмет көрсету: 1 кесе (57 г) | ||
Бір контейнердегі сыбаға: 6 | ||
Бір қызметке | күнделікті мәннің %%* | |
Калориялар | 377 | |
Белоктар | 16 г | * |
Майлар | 5,6 г | * |
Көмірсулар | 55,5 г | * |
* Күнделікті қажеттілік анықталмаған |
Тұтынушы сұрақтары
Сұрағыңызды қойыңыз
Тұтынушы пікірлері
0
Жүйеге кіру бетіне оралу