Қоңыр теңіз балдыры, жабайы атлантикалық теңіз балдыры, балдырлар, жабайы атлантикалық комбу, Мэн жағалауындағы теңіз көкөністері, 56 г
Сатылды
Сипаттама Қоңыр теңіз балдыры, жабайы атлантикалық теңіз балдыры, балдырлар, жабайы атлантикалық комбу, Мэн жағалауындағы теңіз көкөністері, 56 г
Қоңыр теңіз балдыры, жабайы атлантикалық теңіз балдыры, Келп, жабайы Атлант комбу
Қоңыр теңіз балдыры, жабайы атлантикалық теңіз балдыры йодқа өте бай. Бұл микроэлемент фагоцит жасушаларының түзілуіне қатысу арқылы вирустармен күреседі және қазірдің өзінде бұл жасушалар адамды аурулардан қорғайды. Азық-түлік өнімдерінің құрамында йодты тұтынудың төмендеуі қалқанша безінің күйіне теріс әсер етеді, оның жұмысына дененің қатерлі өсуге төзімділігі де байланысты. Бұл түзету әсіресе тамақтанбаған науқастар үшін өте маңызды, өйткені арық адамда, тіпті қатерлі ісік болмаса да, қалқанша безінің гормондарының концентрациясы төмендейді.Теңіз балдырында пайдалы қасиеттердің жеткілікті үлкен тізімі бар. Атап айтқанда, олардың адам ағзасынан ауыр металл тұздарын, радионуклидтерді және басқа да зиянды заттарды кетіруге мүмкіндік беретін канцерогенге қарсы қасиеті бар. Осыған байланысты теңіз балдыры халықтық медицинада лейкоз және қатерлі ісікке қарсы тиімді профилактика ретінде ұсынылады. Biotus веб-сайтында сіз өнімдерді сатып алып, олармен танысып қана қоймай, сонымен қатар біздің кеңесшілерден толық ақпарат ала аласыз.
Қолдану бойынша ұсыныстар
Алдымен балдырларда кездейсоқ қалған ұсақ тастардың немесе қабықтардың жоқтығын тексеруді ұсынамыз. Кейбір өсімдіктерді сақтау кезінде бөлінетін табиғи тұздар мен қанттардың ақ ұнтағымен ішінара жабуға болады. Бұл әбден қалыпты жағдай, өйткені жетілген парақтардың шеттерінде дақтар болуы мүмкін. Бірнеше кеңестер: суда балдырлар шамамен 40% кеңейеді және салмағынан 5 есе көп сіңіреді. Шикі ламинариялар суланбаған немесе маринадталған емес болса, қатты болады. Толық жұмсарту үшін суға 15-20 минут салып, қысыммен 5 минут пісіріңіз, 150°C температурада 3-4 минут пісіріңіз немесе қытырлақ болғанша табада 4-5 минут қуырыңыз.Тауық немесе сиыр сорпасын ламинария сорпасына ауыстырыңыз. 1 парақты бір литр суға кемінде 10 минут салып, қажетінше алып тастаңыз. Тұздың қажеті жоқ. Сорпаны көбірек алу үшін сұйықтықта қалдырыңыз немесе алып тастаңыз, кесіңіз де, сорпаға немесе бұршаққа қосыңыз.
Салаттардағы балдырлар: салаттарыңызды минералдармен байытыңыз. Теңіз балдырларын жібіту арқылы жұмсартыңыз (1 сағат). ) маринадтау (1-24 сағат), ағарту, қуыру немесе қуыру (негізгі пісіруді қараңыз) Кішкене кесектерге кесіңіз де, салатқа себіңіз. тәбет немесе гарнир ретінде теңіз балдыры: теңіз балдырларын жыртып, кесіңіз немесе ұсақтап тураңыз және пісіріңіз. 150°C температурада 3-5 минут. Табада қытырлақ болғанша баяу отта пісіріңіз немесе қатты майланған табада қытырлақ болғанша басыңыз. Осы ұсақталған салаттарды, жармаларды, макарон өнімдерін себіңіз немесе түзу жеңіз!
Басқа ингредиенттер:
P Ескертулер:
салқын, құрғақ жерде сақтаңыз.
Құрама
Құрамы: | ||
Қорыту мөлшері: 1/3 кесе (7г) | ||
Бір контейнердегі порциялар: 8 | ||
Бір бөлікте | % күнделікті қажеттіліктен | |
Калориялар | 20 | |
Жалпы май | 0г | 0% |
Натрий | 310мг | 13% |
Калий | 780мг | 22% |
Жалпы көмірсулар | 3г | 1% |
Тағамдық талшық | 3g | 9% |
Протеин | 1г | |
Темір | 15% | |
В12 дәрумені | 2% | |
Кальций | 6% | |
Магний | 15% | |
Yod | 2110% | |
Фосфор | 2% | |
Рибофлавин | 10% | |
Chrome | 15% | |
В6 витамині | 30% | |
* Күнделікті пайыздық мән 2000 калориялы диетаға негізделген. Шағын көз: май, қаныққан май, транс май, холестерин, қант, А витамині және С дәруменінен алынатын калориялар. |
Кіру немесе тіркелу үшін телефон нөміріңізді енгізіңіз.
Жүйеге кіру бетіне оралу