Гломерулонефрит – Бұл инфекциялық-аллергиялық ауру, ол бүйректерге, әсіресе бөшке шарларына әсер етеді. Дәнекер бүйрек тіндері мен тасымалдау арналары ең аз зардап шегеді. Көп жағдайда бұл дербес ауру, бірақ ол жұқпалы аурулармен қатар дамуы да мүмкін.
Гломерулонефрит – несеп шығару, ісіну және гипертониялық синдром. Кейбір жағдайларда бүйректің зақымдануы өз антиденелерінің органның өзіне әсер етуінен болады. Ауру ұзақ мерзімді сипатқа ие және 10-12 жылға созылуы мүмкін, ал шиеленісу кезеңдері ұзақ мерзімді ремиссиямен ауыстырылады. Бұл кезеңде айқын бұзылулар байқалмайды, өйткені бүйрек тінінің құрылымы мен қан қысымы өзгермейді.
Ремиссия жағдайында гломерулонефрит ешқандай түрде көрінбейді. , оны тек зертханалық зерттеулер арқылы анықтауға болады. Жиі гипотермиядан және алкогольді ішуден өршу кезеңі кешіктірілуі мүмкін.
Бүйрек гломерулонефрит: себептері
Дәрігерлер бұл аурудың пайда болуына себеп болатын бірқатар негізгі факторларды анықтайды:
Әдетте, гломерулонефрит жағымсыз факторлар әсер еткеннен кейін 2 аптадан кейін пайда бола бастайды, ағзаның жеке ерекшеліктеріне және анамнездің жалпы жағдайына байланысты өршу кезеңі созылады.
Аурудың белгілері бүйрек шумақтарының зақымдану формасына байланысты ерекшеленеді, белгілер бір-бірін алмастыруы мүмкін. Негізгі белгілері:
Гломерулонефрит: диагностика
Қорытынды диагноз жалпы жағдайды бағалау және зерттеу негізінде қойылады. симптомдардың сипаты.
Зертханалық диагностика келесі процедураларды қамтиды:
Аспаптық диагностика бүйректің ультрадыбыстық зерттеуін қамтиды, ол бүйрек пен бүйрек тіндерінің жалпы жағдайын анықтайды. , бүйрек тамырларының ультрадыбыстық зерттеуі. Бұған қоса, келесі мамандармен кеңесу қажет болуы мүмкін:
Гломерулонефриттің алдын алу
Біріншілік типті профилактика аурудың басталуын және оның алдын алуға арналған. аурудың дамуы. Ол тонзиллит және ЖРВИ сияқты созылмалы инфекцияларды сапалы және уақтылы емдеуден тұрады, олар бүйректің асқынуын тудыруы мүмкін.
Екінші профилактикалық шаралар өршуді болдырмайды:
Бұл ауруға арналған диетада сұйықтық пен тұздың көп мөлшері болмауы керек. Сондай-ақ ақуызға бай тағамдарды тұтынуды азайту керек. Диетаны құрудың бірқатар ережелері бар:
Ақпараттық бюллетеньге жазылу