Қара бидай ұны, қара бидай ұны, Бобтың қызыл диірмені, 622 грамм
Бобтың қызыл диірмен қара бидай ұны көптеген мәдениеттер нан және нан өнімдерінде қолданылады. Қара бидай тұқымдарынан кебек пен ұрықтың көп бөлігі жойылған, сондықтан ұн азырақ дәмді, ашық түсті және ашық консистенцияға ие. Бұл өнімдегі бидай глютені нан өнімдерінің құрылымы мен көлемін жақсарту үшін қосылған.   ;Қара бидай ақуыздың бай және жан-жақты көзі және арабиноксилан деп аталатын талшықтың ерекше түрі, ол сонымен қатар өзінің жоғары антиоксиданттық белсенділігімен танымал. Қара бидай - селен, фосфор, магний, мыс, мырыш және ақуыздың көзі. Биотус қара бидай ұны кез келген нан рецептіне қосымша болып табылады. Қара бидайды әртүрлі нан пісірілген өнімдерде басқа тұтас дәнді ұндардың (бидай, бұршақ және қоңыр күріш) орнына пайдалануға болады.
Тұтас дәнді дақылдар мен майы, қаныққан майы және холестерині төмен басқа өсімдік тағамдары жоғары диеталар жүрек ауруы мен кейбір қатерлі ісік ауруларының қаупін азайтуы мүмкін. Biotus веб-сайтында сіз тек сатып алып қана қоймай, өнімдермен таныса аласыз, біздің кеңесшілерден толық ақпарат ала аласыз.
Бобтың қызыл диірмені, жеңіл қара бидай ұны
Пісіру әдісі: тоқаш орамдарына арналған рецепт.
1 стакан жылы су (110°-120°); 1 ас қасық. Боб қызыл диірменінің құрғақ ашытқысы; 1 ас қасық өсімдік майы; 1 жұмыртқа; 2 ас қасық қант; 1 кесе жеңіл қара бидай ұны; 2-2 1/2 кесе ағартылмаған ақ ұн; ; ; 1 1/2 шай қасық тұз; 1 ас қасық. бір қасық зире (міндетті емес).
Үлкен ыдысқа ашытқыларды жылы суға себіңіз, ерігенше араластырыңыз. Сары май, жұмыртқа, қант, қара бидай ұны, 2 қосыңыз. шыныаяқтар ағартылмаған ақ ұн және тұз. Қамыр тостағанның бүйірлерінен тартылғанша жақсылап илеңіз. Қамырды жұмыс бетінде илеңіз, қажетінше аз мөлшерде ұн қосыңыз. Зере қосыңыз (қолданылған жағдайда) . Тегіс және серпімді болғанша илеңіз (8-10 минут).
Қамырды допқа айналдырыңыз; үлкен ыдысқа салып, сүлгімен жабыңыз, көтеріңіз, мөлшері екі еселенгенше. Барлық ауаны шығарыңыз, қамырды екіге бөліңіз, зире тұқымын себіңіз (қажет болса) және әрбір жартысын допқа айналдырыңыз. Жабыңыз, жабыңыз. қамырды 10 минутқа қалдырыңыз.
Бір доптан 3 арқан жасап, сосын әр арқанды 3 тең бөлікке кесіңіз. Әр бөлікті допқа айналдырыңыз. . Пісіру парағын майлаңыз. Жылы жерге қойыңыз, көлемі екі еселенгенше дымқыл шүберекпен жабыңыз. Әр орамның ұзындығынан бір рет кесіңіз.
Пісіру: Пешті 200°-қа дейін қыздырыңыз. Бумен пісіріңіз (үстіне ыстық су құйылған кастрюльге қойыңыз. пештің түбі) . Тоқаштарды 15-20 минут пісіріңіз. Бұл орамдар бірнеше күн сақталады және оларды қайтадан қыздыруға болады. Олар жақсы пісірілген немесе пісірілмеген мұздатады.
18 орам.
Басқа ингредиенттер: қара бидай, бидай глютені.
Құрамы: | ||
Қызмет көрсету: 1/4 кесе (26г) | ||
Бір контейнердегі сыбаға: 23 | ||
Бір порция | % тәуліктік қажеттілік* | |
Калория | 100 | |
Майдың калориялары | 5 td> | |
Жалпы май | 0,5 г | 1% |
Қаныққан май | 0 г | 0% |
Транс майлар | 0 г | |
Холестерин | 0 мг | 0% |
Натрий | 0 мг | 0% |
Барлығы көмірсулар | 21 г | 7% |
Тағамдық талшық | 1 г | 4% |
Қант | 1 г | |
Белок | 2 г | |
А дәрумені | 0 % | |
С витамині | 0% | |
Кальций | 0% | |
Темір
| 4%
|
* Диетаға негізделген күнделікті қажеттілік 2000 калорияға шаққанда. Сіздің күнделікті тұтынуыңыз калория қажеттіліктеріңізге байланысты жоғары немесе төмен болуы мүмкін. |
Калориялар: | 2000 | 2 500 | |
Жалпы май | Кемі | 65г | 80г |
Қаныққан май | Аз | 20г | 25 г |
Холестерин | Төмен | 300 мг | 300 мг |
Натрий | Аз | 2,400 мг | 2,400 мг> td> |
Жалпы көмірсулар | 300 г | 375 г | |
Тағамдық талшық | курорт n> | 25г | 30г |
Тұтынушы сұрақтары
Сұрағыңызды қойыңыз
Тұтынушы пікірлері
0
Жүйеге кіру бетіне оралу